Schouderklachten en pijn in de onderrug

 

Naast massages en treatments kun je bij BenCura ook terecht voor het losmaken van je vastzittende schouders en/of onderrug. Je krijgt dan geen hele massage, maar alleen je rug, schouder en nek worden behandeld.

 

Vastzittende spieren zijn veelal de oorzaak van een stijve nek en schouder. Een verkeerde werk- of slaaphouding is hiervan een belangrijke boosdoener. Spanningen, stress en een verkeerde (lees: gespannen) houding zorgen ervoor dat afvalstoffen zich ophopen in de schouder en de nek.. Deze opeenhoping van afvalstoffen in de spieren noemen we spierknopen of triggerpoints. Je krijgt hierdoor het gevoel dat alles strak en gespannen staat. Ook kan het hoofdpijn veroorzaken.

 

Andere veelvoorkomende oorzaken van pijn in je nek, schouders of onderrug zijn:

  • Kou op je spieren.

  • Het maken van een onverwachte beweging.

  • Langdurige stress.

  • Te zware belasting van de nek- en schouderspieren.

  • Griep.

  • Spierverrekking

 

Een behandeling van schouders, nek en/of onderrug kan een “bevrijdende”  uitwerking hebben. Het voelt niet alleen beter, het is ook beter.

 

Gedurende de behandeling van een (half) uur bekijk ik eerst of het bindweefsel los genoeg is. Vervolgens onderzoek ik of er verdikkingen en knooppunten in de onderrug of in de schoudergordel en de nek. Het doel van de behandeling is het op een acceptabel niveau krijgen van je klachten.

 

Verwacht niet dat na één behandeling al je klachten verdwenen zijn. Een aantal behandelingen zullen nodig zijn om tot een bevredigend resultaat te komen. De masseur zal dit samen met jou overleggen.

 

Mocht het zo zijn dat tijdens deze behandeling blijkt dat je klachten niet voortkomen uit spierknopen of gespannen spieren, dan zal ik je adviseren om naar een fysiotherapeut of huisarts te gaan.

 

Prijzen

30 minuten voor € 30

  • strippenkaart voor 4 keer € 110

60 minuten voor € 53

  • strippenkaart voor 4 keer € 190

 

Wil je een afspraak maken? Klik dan hier.