Nek- en schouderklachten

 

In het kort:

Pijn in je nek en/of schouders wordt meestal veroorzaakt door je spieren, banden of kleine gewrichten.

De pijn is vaak zeurend en straalt soms uit naar het hoofd, de armen of de handen.

Meestal gaat de pijn vanzelf over. Door in beweging te blijven en risicofactoren te vermijden, kun je zelf het herstel versnellen.

 

De klachten van pijn in nek en schouders

Pijn in de nek en schouders is vaak een zeurende pijn die je voelt aan één of beide kanten van je nek, bovenop je schouders of tussen de schouderbladen. De pijn kan plotseling opkomen, bijvoorbeeld na een aanrijding, of geleidelijk ontstaan. Soms kun je je hoofd minder goed draaien; omkijken tijdens het autorijden is dan bijvoorbeeld lastig. Vanuit de nek en schouders kun je ook last van hoofdpijn krijgen, uitstralende pijn naar de armen en tintelingen in je hand of vingers. Soms heb je minder kracht in je hand en kun je de beweging van je arm niet meer goed sturen.

 

Wat kan de masseur voor je doen

Gedurende de behandeling van een (half) uur ga ik op zoek naar verdikkingen en knooppunten in de onderrug of in de schoudergordel en de nek. Ook naar het bindweefsel wordt gekeken. Het doel van de behandeling is het op een acceptabel niveau krijgen van je klachten.

Verwacht niet dat na één behandeling al je klachten verdwenen zijn. Een aantal behandelingen zullen nodig zijn om tot een bevredigend resultaat te komen. De masseur zal dit samen met jou overleggen.

 

Prijzen

€ 30 voor een behandeling van 30 minuten, strippenkaart voor 4 behandelingen € 110

€ 53 voor een behandeling van 60 minuten, strippenkaart voor 4 behandelingen € 190

 

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken, kijk dan in de online agenda en kies een dag en tijd die het beste bij je past.