Zorgmassage bij ADHD

 

Heb jij ADHD? Dan is jouw leven nooit saai. Bedenk daarbij wel dat het “bovenin” net zo druk is, als dat je dat naar buiten toe uit. Je gedachten draaien maar door, er is weinig tijd voor rust. En dan bedoel ik niet rust in de zin van rustig aan doen, maar rust in de zin van ontspanning en relativeren.

Als je ADHD hebt, dan is niet alleen je lijf druk. Ook je gedachten gaan snel, nog sneller dan dat je lijf dat bij kan houden.

Mensen met ADHD zijn vaak impulsief. Waarin? Dat kan voor iedere persoon anders zijn. Voorbeelden zijn: met woorden (ruzie), met geld (teveel uitgeven), met zaken die gevoelig zijn voor verslaving (drank, drugs, seks), onhandig gedrag (te hard rijden, te laat komen op een afspraak). Impulsiviteit werkt misschien verfrissend, maar kan ook verkeerd begrepen worden met alle gevolgen van dien.

 

“Even lekker gaan zitten” of “heerlijk rustig in het hoofd” staan niet in het woordenboek van iemand met ADHD. “Snel afgeleid worden” wel. Snel afgeleid worden is geen ziekte, het kost je wel veel energie. In vergelijking met iemand die zich goed kan concentreren ben jij op een dag veel meer energie kwijt. Niet vreemd dat je ’s avonds erg moe bent.

 

Waarom dan een massage?

 

Als masseur kan ik je niet afhelpen van je ADHD. Wat ik wel kan is ervoor zorgen dat je meer in je ontspanning komt, niet alleen lichamelijk, maar ook in je hoofd. Kom jij als een stuiterbal de praktijk binnen, dan ga je niet gelijk op de massagetafel liggen. Dat werkt niet. In dat geval drinken we bijvoorbeeld eerst even een kopje thee. Samen gaan we bekijken welke massage op dat moment het beste bij je past. Belangrijk daarbij is dat je je op je gemak voelt, dat je weet wat er gaat gebeuren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op deze manier gaat het ook jou lukken om heerlijk te ontspannen.

 

Afspraak maken en prijs

 

Heb jij behoefte aan een massage of wil je eens kijken wat een massage met je doet, maak dan online een afspraak of bel/app naar nummer 06-12606016.

 

Prijs voor een massage van 60 minuten is € 53.