Massage bij fibromyalgie

 

Wat is fibromyalgie

 

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren.

 

Fibromyalgie is een pijnsyndroom dat bestaat uit algemene spierpijn en spierstijfheid. Bij fibromyalgie is spierpijn vaak continu aanwezig, hoewel de intensiteit kan fluctueren van dag tot dag, zelfs van uur tot uur.

 

Heb jij fibromyalgie? Dan herken je vast deze illustratie. De stippen geven de tenderpoints aan. Dit zijn de punten die erg veel pijn kunnen doen en die typerend zijn voor mensen met fibromyalgie.

Waarom massage?

 

Een Fibromassage behandeling bestaat uit drie verschillende soorten massage die alle drie een andere uitwerking hebben. Tijdens de intake zal blijken welke massagetechnieken het beste passen.

  • Massage ter bevordering van een goede nachtrust

  • Massage tegen pijn in het algemeen

  • Behandeling specifiek tegen hoofdpijn

 

Hoewel pijn en klachten zeker verminderen tijdens en na de behandeling, is dat niet het enige doel van deze massage. De massage brengt het lichaam in een ontspanningstoestand en beïnvloedt daarmee de herstellende werking van het eigen lichaam.  In een toestand van rust zal het lichaam werken aan zowel lichamelijk en geestelijk herstel.
 

Heb je fibromyalgie pijn? Dan zouden massages, op langere termijn, verlichting kunnen bieden. Er zal niet een directe vermindering van de pijn plaatsvinden, maar door het opeenstapelend effect van de massages zul je de voordelen ervan ondervinden. Hoe langer je doorgaat met deze vorm van fibromyalgie behandelen, hoe meer resultaat je ondervindt.

Iedereen met fibromyalgie zoekt een snelle oplossing maar deze is er helaas niet. In het begin 1 keer per week een massage ondergaan is aanbevolen. In een later stadium 1 à 2 massage per maand.

 

Massage bij fibromyalgie is een volledige lichaamsmassage. Een behandeling duurt maximaal 60 minuten.

 

Maak je gebruik van het Fibromyalgie Massage Plan, dan betaal je een gereduceerd tarief. Dit Fibromyalgie Massage Plan bevat 11 massages in een periode van 6 maanden. Je begint met 3 wekelijkse massages. De volgende massages zullen met een steeds grotere interval plaatsvinden. Klik hier voor het behandelschema.

Vervolgmassages na 6 maanden kosten geen € 53,- maar € 47,-

 

Prijzen

 

  • 60 minuten € 53,00, strippenkaart voor 4 massages € 190

  • Vervolgmassage van 60 minuten aansluitend op het Fibromyalgie Massage Plan € 47,-

  • Fibromyalgie Massage Plan € 73,- per maand gedurende 6 maanden. Afsluiten van dit Massage Plan doe je samen met de masseur.

 

Afspraak maken

 

Wil je een afspraak maken, neem dan contact op of kijk in de online agenda en kijk wanneer het jou het beste uitkomt.