Massage bij fibromyalgie

 

Wat is fibromyalgie

 

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel reuma van de weke delen genoemd. Het komt voor bij ongeveer één op de vijftig volwassenen, het meeste bij vrouwen.

 

Fibromyalgie is een pijnsyndroom dat bestaat uit algemene spierpijn en spierstijfheid. Bij fibromyalgie is spierpijn vaak continu aanwezig, hoewel de intensiteit kan fluctueren van dag tot dag, zelfs van uur tot uur.

 

Heb jij fibromyalgie? Dan herken je vast de illustratie hiernaast. De stippen geven de tenderpoints aan. Dit zijn de punten die erg veel pijn kunnen doen en die typerend zijn voor mensen met fibromyalgie.

gallery/fibromyalgie 1

Veel mensen met fibromyalgie worden moedeloos, voelen zich neerslachtig of zelfs depressief. Dit kan het gevolg zijn van het voortdurende onwel zijn. Echter, fibromyalgie op zich kan ook neerslachtigheid en depressiviteit veroorzaken. Andere belangrijke symptomen van fibromyalgie zijn vermoeidheid en slaapproblemen. Ook deze klachten kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

 

In principe zijn er geen medicijnen om fibromyalgie te genezen. De huisarts kan wel pijnstillers of slaapmiddelen voorschrijven tegen de klachten. Echter, pijnstillers halen hooguit de scherpe puntjes van je pijn weg.

 

Veel Nederlanders lijden in meer of mindere mate aan dit syndroom waarvan men nog steeds niet precies weet wat de oorzaak is. Hierdoor leiden de normale bevindingen bij regulier onderzoek vaak tot ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, specialist, bedrijfsarts, werkgever en niet in de laatste plaats de eigen omgeving. Veel patiënten zijn teleurgesteld omdat ze steeds te horen krijgen dat er niets te vinden is. Toch beelden de patiënten zich de klachten niet in. Ze hebben pijn!!

 

Waarom massage?

 

Een Fibromassage behandeling bestaat uit drie verschillende soorten massage die alle drie een andere uitwerking hebben. Tijdens de intake zal blijken welke massagetechnieken het beste passen.

  • Massage ter bevordering van een goede nachtrust

  • Massage tegen pijn in het algemeen

  • Behandeling specifiek tegen hoofdpijn

 

Bij de massage wordt het para-sympatisch zenuwstelsel gestimuleerd tot rust te komen. Dit zenuwstelsel zorgt dat de organen zodanig worden beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Hierdoor kun je ook beter in slaap komen.

 

Massage tegen (chronische) pijn is geschikt voor mensen met pijnlijke spieren en/of gewrichten zoals reuma of fibromyalgie.

Hoewel pijn en klachten zeker verminderen tijdens en na de behandeling, is dat niet het enige doel van deze massage. De massage brengt het lichaam in een ontspanningstoestand en beïnvloedt daarmee de herstellende werking van het eigen lichaam.  In een toestand van rust zal het lichaam werken aan zowel lichamelijk en geestelijk herstel.
 

Heb je fibromyalgie pijn? Dan zouden massages, op langere termijn, verlichting kunnen bieden. Er zal niet een directe vermindering van de pijn plaatsvinden, maar door het opeenstapelend effect van de massages zul je de voordelen ervan ondervinden. Hoe langer je doorgaat met deze vorm van fibromyalgie behandelen, hoe meer resultaat je ondervindt.

Iedereen met fibromyalgie zoekt een snelle oplossing maar deze is er helaas niet. In het begin 1 keer per week een massage ondergaan is aanbevolen. In een later stadium 1 à 2 massage per maand.

 

Massage bij fibromyalgie is een volledige lichaamsmassage. Een behandeling duurt 60 of 90 minuten, afhankelijk van uw specifieke klachten en wensen.

 

Maak je gebruik van het Fibromyalgie Massage Plan, dan betaal je een gereduceerd tarief. Dit Fibromyalgie Massage Plan bevat 11 massages in een periode van 6 maanden. Je begint met 3 wekelijkse massages. De volgende massages zullen met een steeds grotere interval plaatsvinden. Klik hier voor het behandelschema.

Vervolgmassages na 6 maanden kosten geen € 53,- maar € 47,-

 

Prijzen

 

  • 60 minuten € 53,00, strippenkaart voor 4 massages € 190

  • 90 minuten € 73,00, strippenkaart voor 4 massages € 260

  • Vervolgmassage van 60 minuten aansluitend op het Fibromyalgie Massage Plan € 47,-

  • Vervolgmassage van 90 minuten aansluitend op het Fibromyalgie Massage Plan € 67,-

  • Fibromyalgie Massage Plan € 73,- per maand gedurende 6 maanden. Door hier te klikken geef je, na betaling van € 0,01 d.m.v. iDeal, toestemming om gedurende 6 maanden € 73 van je rekening af te schrijven. Na deze betaling kun je je eerste massage inplannen door hier te klikken.

 

Afspraak maken

 

Wil je een afspraak maken, neem dan contact op of kijk in de online agenda en kijk wanneer het jou het beste uitkomt.

 

 

Massages:

 

Klachten behandeling: