gallery/WhatsApp-Logo
gallery/WhatsApp-Logo

Cupping wordt al eeuwenlang toegepast als therapie binnen oosterse traditionele geneeswijzen. Ondertussen geniet cupping ook in het westen steeds meer bekendheid als lichaamsbehandeling.

 

Wat is cupping

 

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. De werking is zeer krachtig. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat deze omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van Qi; dit is de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

gallery/cupping 4

Cupping Massage

Cupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood, blauw of paars kleurt, vooral als er zich een klacht of energetische blokkade bevindt onder het gebied waar de cupping plaatsvindt. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, maar is zelden pijnlijk. Zodra de verkleuring is opgeklaard, kan de procedure worden herhaald tot de aandoening of kwaal is opgelost.

 

 

Nek-, schouder- en rugklachten

 

Voor het behandelen van rug-, nek- en schouderklachten is cupping een uitermate geschikte aanvulling tijdens een behandeling. Het zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt, waardoor zuurstofrijk bloed de spieren bereikt.

Het aanpakken van spierknopen behoort ook tot de mogelijkheden. Door de cup vacuüm te zuigen op de plek van een spierknoop, wordt er lokaal op ingewerkt. Belangrijk doel van cupping is dat de klachten verminderen. Of cupping ook voor u geschikt is, zal door de masseur beoordeeld worden.

 

Wanneer je voor de eerste keer een cupping behandeling ondergaat, zal deze nooit meteen voluit gaan. Het is belangrijk rustig op te bouwen en te kijken hoe het lichaam reageert. Je kunt een cupping behandeling maximaal één keer in de week/ twee weken ondergaan. Zijn de rode vlekken nog niet weg? Wacht dan nog een weekje langer met het boeken van een volgende behandeling. Om op de lange termijn klachtvermindering te ervaren is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan. Dit is per persoon verschillend.

 

Het verbetert de Qi


Cupping massage is ook een manier om energieblokkades op te heffen. De meridianen in ons lichaam zorgen voor de doorstroming van energie. Als er ergens blokkades zitten kan deze energie niet lekker stromen. Hierdoor kun je vage klachten krijgen zoals slapeloosheid, onrust en depressies. Met cupping maak je blokkades weer vrij en kan de energie weer stromen!

 

Cellulite

 

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid huid genoemd, wordt gezien als een zeer storend esthetisch probleem. Meestal komt cellulite voor op de benen en billen bij vrouwen. Het is een misverstand dat dit enkel voorkomt bij vrouwen met overgewicht. Daarentegen kan een verhoogt vetpercentage er wel voor zorgen dat de aandoening verergert.

Cellulite is geen makkelijk probleem om aan te pakken maar er bestaat zeker een methode om de huid te verbeteren. Om de conditie van de huid te verbeteren leent de cupping massage zich hier goed voor.

Afhankelijk van de classificatie van de cellulite, het aantal behandelingen en uw levensstijl werken wij toe naar een vermindering van uw cellulite.

Cupping massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren wij een aantal behandelingen met een tussenpoos van 1 keer per week.

 

Prijzen

 

30 minuten € 30, strippenkaart voor 4 massages € 110

60 minuten € 53, strippenkaart voor 4 massages € 190

 

Afspraak maken

 

Je kan een afspraak maken door in de online agenda een dag en tijd voor jezelf in te plannen